Design a site like this with WordPress.com
Get started

kaltses sympiesis se ti xreiazontai

Οι άνδρες και οι γυναίκες φορούν κάλτσες συμπίεσης για άνεση, να συμπληρώνουν πολύ καλύτερα στον αθλητισμό και να βοηθούν στην πρόληψη κρίσιμων ιατρικών παθήσεων.

Ουσιαστικά, βελτιώνουν τη ροή του αίματός σας. Θα μπορούσαν να μειώσουν τον πόνο και τον ερεθισμό στους μηρούς και τα πόδια σας. Μπορούν επίσης να μειώσουν τις πιθανότητές σας να λάβετε ισχυρή φλεβική θρόμβωση (DVT), ένα είδος θρόμβου αιμοφόρων αγγείων, μαζί με άλλες δυσκολίες κυκλοφορίας.

Αυτά έρχονται σε διάφορα μεγέθη και πλεονεκτήματα, ώστε εσείς ή ο γιατρός σας να επιλέξετε ποια επιλογή θα λειτουργήσει καλύτερα.

Τι ακριβώς είναι αυτά;

Οι κάλτσεσ συμπίεσησ είναι ειδικά κατασκευασμένες, άνετα τοποθετημένες, ελαστικές κάλτσες που πιέζουν ελαφρά το κάτω πόδι σας. Διαχειριζόμενοι για να αποφοιτήσετε πίεσης ή πίεσης κάλτσες είναι πιο σταθερή γύρω από το πόδι σας και να πάρει πιο χαλαρή, δεδομένου ότι προχωρούν μέχρι το κάτω μέρος του σώματός σας. Τα χιτώνια συμπίεσης είναι μόνο το τμήμα σωλήνα, χωρίς το πόδι.

Μπορείτε να τα αγοράσετε πέρα ​​από τον πάγκο, εάν ο γιατρός σας τους συνταγογραφήσει, το ασφαλιστικό σας σχέδιο θα μπορούσε να προστατεύσει το κόστος.

Μπορείτε να τα αγοράσετε σε επιχειρήσεις παροχής υγειονομικής περίθαλψης, σε απευθείας σύνδεση και σε πολλά φαρμακεία. Μπορούν να χρεώνουν από περίπου $ 10 έως και $ 100 ανά ζευγάρι, ανάλογα με το είδος που αποκτάτε.

Ποιος τους χρησιμοποιεί;

 Άτομα με δυσκολίες κυκλοφορίας ή σε κίνδυνο για κυκλοφορία, όπως η DVT, οι κιρσοί ή όλες οι μορφές διαβήτη

 Άνδρες και γυναίκες που έχουν μόλις πάρει χειρουργική επέμβαση

 Όσοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα έπιπλα στο κρεβάτι τους ή να βρουν δύσκολο να μεταφέρουν τους μηρούς τους

 Άτομα που μένουν όλη μέρα εργασίας

 Αθλητές

 Επερχόμενες γυναίκες

 Εκείνοι που διαπράττουν πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα σε αεροπλάνα, όπως πιλότοι

Ακριβώς τι κάνουν;

Η πίεση που αυτά τα κάλτσες τοποθετούν στους μηρούς σας θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος σας να είναι πιο αποτελεσματική. Τα αρτηριακά αιμοφόρα αγγεία που παίρνουν φρέσκο ​​αίμα με μοναδικό αίμα για τους μύες σας μπορούν να χαλαρώσουν, έτσι το αίμα ρέει ελεύθερα. Οι φλέβες αυξάνουν τη ροή του αίματος πίσω στο κέντρο σας.

Οι κάλτσες πίεσης είναι σε θέση να κρατήσουν τους μηρούς σας από την απόκτηση κουρασμένων και επώδυνων. Μπορούν επίσης τον ερεθισμό της απλότητας με πόδια και τα πόδια σας καθώς επίσης και να βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασπίδων και κιρσών. Μπορούν ακόμη και να σας κρατήσουν από το να βιώνετε φως ή ζάλη κάθε φορά που λειτουργείτε.

Επειδή τα αιμοφόρα αγγεία θα συνεχίσουν να μεταφέρονται, είναι πιο δύσκολο για το χώρο της πισίνας μέσα στις φλέβες σας και να δημιουργηθεί θρόμβος. Εάν κάποιος είδος και παύσεις χωρίς κόστος, μπορεί να ταξιδέψει με τη ροή του αίματός σας και να έχει πιαστεί επικίνδυνο, όπως το αναπνευστικό σας σύστημα. Οι θρόμβοι κάνουν επίσης πιο σκληρή τη ροή του αίματος να κυκλοφορεί γύρω τους και αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, αποχρωματισμένο δέρμα, καθώς και άλλα προβλήματα.

Ορισμένοι αθλητές αθλητές, στους οποίους περιλαμβάνονται δρομείς, χόκεϊ παίκτες και τριάριθμοι, φορούν κάλτσες συμπίεσης και μανίκια στα χέρια και τα πόδια τους. Η σκέψη είναι το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της άσκησης, πολύ καλύτερη κυκλοφορία αίματος βοηθά να πάρει οξυγόνο στον μυϊκό ιστό τους, καθώς και η βοήθεια μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από μυϊκούς τραυματισμούς. Και μετά, το ενισχυμένο αίμα και η λεμφική ροή μπορούν να βοηθήσουν τους μυϊκούς τους ιστούς να αποκατασταθούν γρήγορα. Δεν θα είναι τόσο τρυφερό, και δεν θα υποχωρήσουν τόσο πολύ.

Η έρευνα δείχνει ότι το εργαλείο έχει σχεδόν καθόλου αποτέλεσμα στη συνολική απόδοση του αθλητισμού, αλλά μερικοί άνθρωποι την υποστηρίζουν. Ίσως θεωρώντας ότι μπορεί να έχουν ένα καλό πλεονέκτημα τους παρέχει ένα. Τα στοιχεία για ταχύτερη επούλωση είναι πολύ καλύτερα, ωστόσο, δεν αρκούν για να δημιουργήσουν μια μεγάλη διαφορά για τους μαχητές διάλειμμα το Σαββατοκύριακο.

Ποιοι τύποι υπάρχουν;

Κάλτσες και μανίκια έρχονται σε διάφορα μήκη για να πληρώσουν για διάφορες περιοχές του σώματος. Για την DVT, οι περισσότερες κάλτσες πηγαίνουν ακριβώς κάτω από το πόδι, αλλά μπορείτε να πάρετε το μηρό-επίπεδα και καλσόν, πάρα πολύ.

Παρομοίως έχουν διαφορετικούς βαθμούς πίεσης, αναλύονται σε mm Hg. Κάλτσες πρέπει να αισθάνονται άνετα, αλλά όχι οδυνηρά περιορισμένη. Η μέτρια συμπίεση, με μειωμένα αριθμητικά στοιχεία, είναι συνήθως επαρκής για να σας βοηθήσει να σας κρατήσουμε ασφαλείς στα πόδια κατά την εργασία. Θα χρειαστείτε μεγαλύτερους αριθμούς που θα έχουν πιο σταθερή αντιστοίχιση για να αποτρέψετε την ΤΦ.

Οι σωληνίσκοι κήπου θρόμβου-εμβολικής αποκατάστασης (TED) ή οι κάλτσες αντισύλληψης είναι εξοπλισμένοι αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση και όταν θέλετε να μείνετε στο κρεβάτι σας. Εάν μπορείτε να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε, οι βαθιές κάλτσες συμπίεσης είναι πολύ καλύτερες.

Αν χρειάζεστε τις κάλτσες για λόγους υγείας, ο προσωπικός σας γιατρός θα μετρήσει τους μηρούς σας και θα σας συμβουλεύσει τις σωστές εκδόσεις για εσάς.

Ο καλύτερος τρόπος για τη χρήση τους

Κομψή από τις κάλτσες, ώστε να βρίσκονται στο ύψος του δέρματος. Αποφύγετε τη συσσώρευση.

Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύς χρόνος. Μην διπλώνετε ή ανεβαίνετε τις κορυφές χαμηλότερα, εξαιτίας του γεγονότος ότι μπορεί να τους καταστήσει πολύ μικρό. Μπορεί να οδηγήσει σε κυκλοφορία των προβλημάτων του αίματος ή να διακόψει την κυκλοφορία σας σαν τουρνουά.

Σε περίπτωση που ο γιατρός σας αναφέρθηκε για να τους βάλει, ίσως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά συχνά. Παρόλα αυτά, μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να τα βγάλετε ή να τα κολυμπήσετε. Μπορείτε να βάλετε κάλτσες, παντόφλες και παπούτσια ή μπότες πάνω από πιεστικές κάλτσες. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πόσο ακριβείς και συχνά χρονοβόρες πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: